Bangkok of “Krung Thep” (de Stad der Engelen) zoals Bangkok bij de Thai bekend is, is een metropool met een inwonersaantal van meer dan 10 miljoen mensen.

Bangkok is op politiek, economisch, culinair en spiritueel vlak, hét kloppend hart van Thailand.

Bangkok biedt vele bezienswaardigheden. Van boedhistische tempels, cultuur, geschiedenis tot en met het hedendaags leven in zowel smalle straatjes, chinese- en drijvende markt als in Mah Boon Krong, één van de eerste grote shopping mall’s van Bangkok, tot de meest recente luxe shopping mall Siam Paragon.

Laat je verbazen in het Grand Palace en wat verderop Wat Phra Kaeo (de tempel of Emerald Buddha), Wat Arun (tempel of Dawn) en Wat Po met zijn enorme Reclining Buddha. Zoek verkoeling in het National Museum , Vimanmek Mansion en Suan Pakkad Paleis, waar cultuur en historie zijn tentoongesteld.

Kies eens voor een rondvaart door Thonburi. Een ware belevenis als kennismaking met Bangkok of stap op de fiets en maak een georganiseerde fietstocht over de vele waterpaden die Bangkok rijk is. Neem een speedboot als taxi door één van de vele klongs (kanalen) in Bangkok’s binnenstad.

Siam City (voorheen Ancient City) is een bezoek meer dan waard. De mooiste tempels van Thailand zijn nagenoeg allemaal op ware grootte bijeen gebracht in een prachtig park. Ga met één van de vele veerboten die kris kras over de rivier varen en stap af bij River City, met zijn vele winkels, een antiekcentrum van formaat. In Bangkok zijn vele goede galeries waar je kunt genieten van vele soorten kunstuitingen. Maar er is voor liefhebbers ook een Museum van Hedendaagse kunst, naast het skytrain station National Stadium.

Stap op deze Skytrain en rijdt comfortabel naar Sukhumvit met zijn vele luxe hotels en straatjes met eetgelegenheden of Chatuchak (JJ) waar een gigantisch terrein met markten en stalletjes gevestigd is en altijd wel iets van je gading te vinden is. Rijdt naar Lumpinipark, met zijn vele bomen en vogels. Het is er heerlijk toeven zo na vieren, eet iets in een stalletje of de vele restaurants al dan niet bekroond met sterren en neem een duik in het rijke uitgaansleven wat Bangkok te bieden heeft.

Een aantal dagen Bangkok is zeer de moeite waard als je een vakantie naar Thailand boekt