Chiang Mai is een, door een eeuwenoude muur en gracht, omringde stad. Alhoewel Chiang Mai Nieuwe Stad betekent, is deze ruim 700 jaar geleden gesticht. In Chiang Mai tref je dan ook naast eeuwenoude prachtige pagodes en tempels, ook moderne supermarkten en boutique hotels aan. Kortom Chiang Mai is een stad met vele gezichten.

Er zijn vele manieren om naar Chiang Mai te reizen, zoals per bus, auto of vliegtuig, maar de mooiste reis is toch per trein. Neem de trein vanuit Bangkok’s treinstation Hua Lamphong en reis gerieflijk met een nachttrein in één keer naar Chiang Mai. Of onderbreek de reis en bezoek de prachtige voormalige Koningsteden Ayutaya en/of Sukothai. Raas door tunnels en over viaducten, dwars door ongerepte gebieden. Een reis die in je geheugen gegrift blijft.

Er zijn vanuit Chiang Mai ook vele tours te maken zoals, trekking en rafting. Boek een trip naar een olifantenkamp, bezichtig één van de vele ambachtelijke workshops of bezoek een “Hilltribe people” dorp, van de diverse bergstammen die Noord-Thailand rijk is. De aanwezigheid van deze bergstammen met hun unieke culturen kenmerken Chiang Mai ‘s diversiteit . Hill tribe trekking, gecombineerd met raften en olifant rijden is en blijft één van Chiang Mai ‘s grootste toeristische attracties. Chiang Mai is omringd door bergen, watervallen en rivieren en heeft daarmee genoeg ingrediënten om een fantastische rondrit te maken in de omgeving.

Sinds kort is het mogelijk om per bus via Chiang Rai naar Laos te reizen. Daarmee is Chiang Mai dus een prachtige uitvalsbasis om de regio en ook Laos te ontdekken.

Maar Chiang Mai zelf heeft ook veel te bieden. Ga bijvoorbeeld naar één van de vele culturele optredens, de klassieke dansen en muziek gecombineerd met het meest verrukkelijke eten wat Noord -Thailand te bieden heeft en wordt dan bediend in traditionele kledij. Doe mee met een kook- of massage cursus. Sla je eerste bal over een prachtig golfparcours. Laat je vervoeren langs één van de vele ateliers waar je met eigen ogen de productie van zijde of zilver kunt bekijken en/of kopen.

Nuttig in één van de vele restaurants bijvoorbeeld het lokaal gerecht Masaman, een heerlijk aardappel/rundvlees stoofgerecht typisch uit het Noorden of boek een trip tijdens de jaarlijkse bloemenshow van Chiang Mai of één van de vele andere festiviteiten.

Regel een Song Teaw (twee bankjes pick-up) naar Doi Suthep, een prachtige tempel hoog op een berg nabij Chiang Mai.. Bij heldere dagen is het neerkijken op de stad een lust voor je ogen.

Dit alles maakt Chiang Mai tot een perfecte reisbestemming.